Молитви українською

Молитва “Отче наш”

Молитва “Отче наш” українською мовою. Молимося, друзі, разом від щирого серця! Якщо ти виявиш бажання прочитати більше молитов, то переходь за цим посиланням “МОЛИТВИ УКРАЇНСЬКОЮ” . Приємного тобі перегляду!

Молитва “Отче наш”

“Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство. Тобі належить вся сила і слава повік.

Амінь” (Євангеліє від Матвія 6:9)

“Отче Наш” відома також, як Господня молитва. Вона є головною молитвою у християнстві. Ця молитва надана самим Ісусом Христом і записана у Новому Заповіті Біблії.

Одного разу Ісус Христос надав її своїм учням. Апостол Лука переповідав, що коли Ісус молився і, як закінчив, звернувся до Нього один з Його учнів:

“Господи, навчи нас молитись, як Іван навчав своїх учнів” (Лк. 11:1)

І тоді Ісус повчав своїх учнів, як правильно молитися. Це була молитва “Отче Наш”.

Нагірна проповідь Ісуса для своїх учнів
Нагірна проповідь Ісуса Христа. (Художник Карл Блох)

Нагірна проповідь Ісуса Христа

Якось у ясний весняний день, при тихому віянні прохолоди з Галилейського озера, на схилі гори, вкритої зеленню і квітами,  Господь оточений щільним натовпом народу, давав людям Новозавітний Закон Любові.

Це було після того, як Ісус Христос обрав апостолів та зійшов з ними з вершини гори й став на рівному місці. Тут на Нього вже чекали ученики Його і безліч народу, що зібрався звідусіль з єврейської та із сусідніх з нею земель. Вони прийшли послухати Його й отримати зцілення від своїх хвороб. Усі жадали доторкнутися до Спасителя, тому що від Нього виходила Велика Сила, яка зціляла всіх.

Тоді побачивши перед Собою багато людей, Ісус Христос зійшов на гору і сів, щоб учити народ. Спочатку Господь вказав, якими мають бути Його ученики, як вони повинні виконувати Закон Божий, щоб здобути блаженне (тобто вищою мірою радісне, щасливе, вічне життя) у Царстві Небесному. Для цього Він дав дев`ять заповідей блаженства. Потім Господь дав учення про Провидіння Боже, про неосудження інших, про силу молитви, про милостиню та про багато чого іншого. Ця проповідь Ісуса Христа називається НАГІРНОЮ.
(Джерело: Основи віри)

Життєве свідоцтво

Хочу розповісти вам, мої друзі, також про одне життєве свідоцтво розказане моїм батьком. То був 1997 рік. Тоді я тільки-но закінчила школу і мала намір поступати до ВУЗа. Мій батько збирався їхати на заробітки за кордон. Він отримав робочу візу і складав валізи у дорогу.

Перед тим, як їхати він молився біля старенької ікони, що була у дерев’яній рамі під склом і висіла у кутку кімнати. Батько прохав Бога про допомогу, щоб Всевишній супроводжував його у нелегкий час.  Прийшов час їхати. Перед тим, як виходити з дому, мій батько ще раз хотів подивитися на ту ікону і вже тоді йти. То він обернувся й побачив лик Ісуса, який проявився на білій стіні поруч із самою іконою.

Як розповідав тато, образ Ісуса з’явився у білому колі сяйва, що було настільки яскравим, що, навіть, треба було примружувати свої очі, бо сяйво було настільки сильним! Воно було білим-білим, незрівнянно світлішим за побілену стіну домівки. Батько казав, що обличчя в Ісуса було добрим, навіть легенька посмішка була на Ньому. Той Святий образ Ісуса врізався у пам’ять батькові і він запам’ятав Його назавжди.

Поїхав, але з легким серцем, бо тепер він був точно впевнений, що Бог почув його молитви. І справді, та батькова поїздка була вдалою і пройшла спокійно.  Пізніше він їздив ще кілька разів у Москву на заробітки і завжди все складалося добре. Навіть, коли обставини, здавалося б, були не на його користь й інколи були небезпечними для батькового здоров’я, та завше все закінчувалося добре. Аж товариші по роботі інколи не тямили, як батько з легкістю зловчався і всі конфлікти завжди залагоджував миром.

То є справжнє життєве свідоцтво, що Бог живий! Він чує кожного з нас. Пам’ятайте про це і молиться від щирого серця, Бог обов’язково дасть розраду, просто довіртеся Йому.

Дякую, що був з нами! Поділися своїми думками щодо прочитанного у коментарях.

Щоб прочитати молитву за Україну, переходь за цим посиланням.

Проект націлений на духовне пробудження кожного українця. Друзі, рухаємося разом до світлого майбутнього!!!
Разом до світлого майбутнього!

ПІДТРИМАЙ САЙТ

Проект цього сайту зараз фінансується за власні кошти. Тому, ми звертаємося про допомогу і просимо вас – тих, хто має таку можливість про фінансову благодійну допомогу, про донат. Друзі, оплата витрат піде на технічну складову та забезпечення безперебійної роботи нашого веб-сайту. 

Номер карти: 5167 5904 1343 2673

Разом до Перемоги! Разом до світлого майбутнього! Все буде Україна!

Не забудь підписатися на наші канали:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert